afbeeldingwesupportasustainablefuture

ESG-SCORES

sbpr-gold

EPRA SBPR GOLD AWARD

De inzet van Care Property Invest voor duurzaamheid komt tot uiting in zijn jaarlijkse evaluaties van ESG-prestaties op basis van beste praktijken in de sector. Met de resultaten en feedback van deze evaluaties streeft het bedrijf ernaar om zijn duurzaamheidspraktijken verder te verbeteren door nog meer te focussen op duurzaamheid binnen zijn activiteiten.

 

Om dit doel te bereiken, heeft Care Property Invest deelgenomen aan een aantal duurzaamheidsbeoordelingen. Het duurzaamheidsrapport van het bedrijf werd beoordeeld door EPRA sBPR en ontving voor het eerst de EPRA sBPR Gold Award in 2022.

EXTERNAL RECOGNITION

Het bedrijf heeft ook deelgenomen aan de Corporate Sustainability Assessment van S&P Global en GRESB, die waardevolle inzichten hebben geboden in zijn ESG-prestaties en het in staat hebben gesteld om te vergelijken met zijn sectorgenoten. Deze beoordelingen hebben ons geholpen om risico’s, opportuniteiten en impactgebieden in onze portefeuille te identificeren.

 

De duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf zijn ook erkend door Triodos Bank, die Care Property Invest heeft geselecteerd als duurzame investering voor zijn duurzame beleggingsfondsen en private banking-cliënten. Daarnaast is het bedrijf opgenomen in Belfius Equities Bel=Go, een fonds dat zich richt op investeringen in bedrijven die duurzame en kwaliteitsvolle jobs creëren en behouden in België. Bovendien zijn de duurzaamheidsinspanningen van Care Property Invest erkend door Kepler Cheuvreux, dat het bedrijf in 2021 een ESG-score van 3,2/5 heeft toegekend. Kepler Cheuvreux erkende de inspanningen en overgang van het bedrijf en verwacht een verschuiving in ESG-prestaties in de komende jaren. We blijven ook de UN Global Compact ondersteunen in al onze activiteiten. Deze toewijding omvat het onderschrijven van tien principes die essentieel zijn voor vier kerngebieden, namelijk mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie.

Triodos research for sustainable investment

De beoordeling gebeurde op basis van milieu-, sociale en governance-criteria. Deze resultaten worden gebruikt voor Triodos Sustainable Investment Funds en Triodos Private Banking klanten.

 

Care Property Invest is door Triodos Research uitgekozen als duurzame belegging, waarbij de screening uitgevoerd is als onderdeel van het selectieproces voor de Triodos duurzame beleggingsfondsen, die zich richten op bedrijven die bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

CO2- neutral headquarters – Reforestation and Conservation Project in Guatemala

Om de CO2-uitstoot van onze hoofdzetel te compenseren, besloot de Vennootschap om haar krachten te bundelen met het baanbrekende Belgische milieuadviesbureau CO2 Logic en in samenwerking met hen het global gecertificeerde klimaatproject in het Guatemalteekse nationale park ‘Sierra del Lacadón’ mee te ondersteunen. Het “Guatemala Reforestation and Conservation Project” focust op de implementatie van maatregelen om de ontbossing als gevolg van niet-duurzame landbouwtechnieken te verminderen, alsook de invoering van een beter lokaal bestuur om het land en de inheemse bevolking te beschermen. Dit resulteert in de vermindering van illegale praktijken in en rondom het park. Naast een vermindering in de uitstoot van broeikasgassen zal het project ook bijdragen aan:

  • Cultureel en gemeenschapsbehoud
  • De preventie van (verdere) milieuschade
  • De bescherming van de biodiversiteit
  • Een sterker lokaal bestuur