afbeeldingwesupportasustainablefuture
logo-triodos
See more

 Triodos Research for sustainable investment 

The assessment was based on environmental, social and governance criteria. These results are used for Triodos Sustainable Investment Funds and Triodos Private Banking clients.
Care Property Invest was selected by Triodos Research as a sustainable investment, with the screening carried out as part of the selection process for the Triodos sustainable investment funds, which focus on companies that contribute to sustainable development.

CO2- neutral headquarters – Reforestation and Conservation Project in Guatemala

Om de CO2-uitstoot van onze hoofdzetel te compenseren, besloot de Vennootschap om haar krachten te bundelen met het baanbrekende Belgische milieuadviesbureau CO2 Logic en in samenwerking met hen het global gecertificeerde klimaatproject in het Guatemalteekse nationale park ‘Sierra del Lacadón’ mee te ondersteunen. Het “Guatemala Reforestation and Conservation Project” focust op de implementatie van maatregelen om de ontbossing als gevolg van niet-duurzame landbouwtechnieken te verminderen, alsook de invoering van een beter lokaal bestuur om het land en de inheemse bevolking te beschermen. Dit resulteert in de vermindering van illegale praktijken in en rondom het park. Naast een vermindering in de uitstoot van broeikasgassen zal het project ook bijdragen aan:

  • Cultureel en gemeenschapsbehoud
  • De preventie van (verdere) milieuschade
  • De bescherming van de biodiversiteit
  • Een sterker lokaal bestuur